Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

AKTUALIZOVANÉ: Domaša vyplavila telo nezvestného Alexandra


05.09.2013 | Vo štvrtok, 5.9.2013 asi o 15.30 hodine chatár Peter z Mládežníckej osady v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá zbadal niečo plávať na vode. Peter hovorí: najprv som si myslel, že sa jedná o nejakú nafukovačku, pretože to bolo asi 150 metrov od brehu. Aj pri pohľade s ďalekohľadom sa mi nezdalo, že by išlo o človeka. Čítajte ďalej. 

Fúkal severozápadný vietor a objekt plával na hladine, pričom ho vlny prifukovali ku brehu. Chatár Peter privolal ďalších chatárov a po chvíli bolo vidieť, že sa jedná o ľudské telo. 

 

Okamžite sme privolali políciu. Na druhej strane na pláži v rekreačnej oblasti Eva sme videli záchranný čln a hasičov, ktorí tam mali cvičenie.  Naštartovali sme čln a išli sme ich privolať. K telu sme sa po odporúčaní hasičov radšej nepriblížili, pretože to ani z diaľky nebol pekný pohľad hovorí Peter v závere rozprávania.

 

Hasiči pritiahli telo pod chatu Veterán v mládežníckej osade, kde následne prišli policajti zo Slovenskej Kajne a Okresného riaditeľstva PZ.  Podľa skúseného hasiča nevyzeralo telo na to, že by bolo vo vode dlhú dobu, ale zároveň potvrdil, že nie je vyšetrovateľ a všetko je možné.

 

Policajti tiež nevedeli na mieste určiť, o koho by sa mohlo jednať, pretože nikto nenahlásil žiadnu osobu s výnimkou Alexandra, ktorý sa stratil v mesiaci Júl na Dobrej. Dnes sú tomu presne 2 mesiace, čo je nezvestný. 

 

Podľa našich informácií polícia čakal na rodinných príslušníkov nezvestného Alexandra. Či sa im ho podarilo identifikovať však nevieme. 

 

Aktualizované dňa 6.9.2013:

Súdna pitva potvrdila, že vyplavené telo patrí nezvestnému 21 ročnému humenčanovi Alexandrovi, ktorý bol nezvestný približne od 5. júla 2013. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

 

Reportáž TV JOJ: krimi.noviny.sk/hladane-osoby/19-07-2013/nezvestny-alexander-21-zufala-matka-prosi-o-pomoc.html

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát