Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Dobrovoľníci idú upratať Domašu - namiesto samosprávy!!!


19.04.2013 | Na Domaši je v strediskách obrovský neporiadok. Všade samá špina a odpadky. Návštevníci stredísk sú oprávnene zhrození. Skupina dobrovoľníkov prichádza so zaujímavou myšlienkou, chcú upratať 3 rekreačné strediská. Team Domasacity.sk skontroluje strediská v piatok, 26. apríla pred upratovaním za účasti médií. Aby videli, v akom stave ich starostovia udržujú. Čítajte ďalej.

 


Organizátorom podujatia je skupina nadšencov z Domaše, ktorí sa už na neporiadok nechcú ďalej nečinne prizerať. Rozhodli sa spojiť príjemné s užitočným a zorganizovali občianske podujatie s názvom "Vyčisťme si brehy Domaše".  Kontakt pre bližšie info 0905 461 575. Plagát sa po kliknutí na neho zväčší.

 

Podujatie sa má uskutočniť v sobotu, 27. apríla 2013. Zraz dobrovoľníkov je naplánovaný na tieto hodiny a miesta:

 

  • Dobrá o 10.00 hodine - pláž
  • Monike o 11.00 hodine - pri Kolibe
  • Eva o 12.00 hodine - pred Pizzeriou Pallermo

 

Rekreačnú oblasť Domaša Valkov bude upratovať obec

 

V tejto rekreačnej oblasti sa upratovanie cez dobrovoľníko neuskutočňuje. Nie je to potrebné. Starosta obce Miroslav Fečko považuje za svoju povinnosť, aby upratanie a pripravenie strediska zabezpečil v réžii obce. Ľudia nám predsa platia dane, hanbil by som sa, keby stredisko bolo neupratané na sezónu. Je to naša povinnosť.

 

Prečo musia dobrovoľníci a nie obce Kvakovce a Holčíkovce?

 

Je obrovskou drzosťou samosprávy v Kvakovciach a Holčíkovciach, aby to, čo niekde vykonáva samospráva úplne automaticky museli na Domaši robiť dobrovoľníci. Za čo vlastne ľudia platia obciam dane a za čo berú starostovia nemalé platy? Pripomeňme, že v Kvakovciach je vyššia daň ako vo Vysokých Tatrách.

 

Vyberať poplatky, na to sú starostovia experti. Postaviť stoličku na cestu a zinkasovať každého, v tom sú svetová špička a nemajú konkurenciu. Ale keď sa jedná o základný poriadok, to si musia organizovať ľudia vo vlastnej réžii. Inak by doslova "zhnili" v špine.

 

Viete si predstaviť, aby ľudia organizovali brigádu na zametanie Hlavnej ulice v Košiciach? Asi je to nepredstaviteľné. Rekreačné stredisko sa dá pokojne prirovnať k centru mesta. Je to nenormálna situácia a nedá sa to vôbec porovnať so zbieraním odpadkov napríklad v TANAPE, pretože TANAP nie je komerčná záležitosť a za vstup do TANAPU starostovia nevyberajú žiadne poplatky.

 

Skotnrolujeme stediská v piatok, 26. apríla pred upratovaním

 

Dňa 26. apríla pozveme novinárov a navštívime strediská aby verejnosť videla, v akom stave ich starostovia udržiavajú. Majú šancu jeden týždeň aby napravili svoju pošramotenú povesť a vyčistili strediská na primeranú úroveň. Podrobne zadokumentujeme stav, akú čistotu starostovia v jednotlivých strediskách okolo Domaše majú a čo všetko musia ľudia dobrovľne zbierať namiesto starostov, ktorí vyberajú dane a berú nemalé platy.

 

Všetky fotografie zverejníme v piatok popoludní na našich stránkach.

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát