Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Koruna hrádze na Domaši bude otvorená pre verejnosť


22.05.2013 | Prevzaté z denníka Vranovské Spektrum: V rekreačnej oblasti Domaša Poľany sa vo štvrtok stretli členovia Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš, aby prerokovali vstup nových členov mesta Stropkov a obcí Holčíkovce, Nová Kelča, Kvakovce a Bžany. Stretnutie sa konalo na základe pozvania primátora mesta Vranov Jana Ragana.

Hlavnou ideou rokovania bolo rozšíriť OO CR o nových členov a tým pádom zvýšiť potenciál organizácie podporovanej z prostriedkov štátu. Rovnako dominantnou a zoširoka diskutovanou témou bolo efektívne využívanie možností čerpania grantov v rámci aktuálneho a budúceho programovacieho obdobia s tým, aby sa podarilo definitívne naštartovať rozvoj turizmu a cestovného ruchu v celom regióne, vrátane „Zelenej perly východu.

 

Pozitívnou „lastovičkou“ z prostredia Domaše je informácia o sprístupnení koruny hrádze verejnosti. VZ OOCR HZaHŠ na svojom zasadnutí na Domaši 24. apríla na návrh podpredsedu združenia Andreja Šusta podporilo aktivity Občianskeho združenia Mega, ktoré organizuje cyklistické preteky Okolo Domaše. Podporné stanovisko OOCR HZaHŠ bolo vo forme uznesenia odovzdané ministrovi Petrovi Žigovi, ktorý prisľúbil túto požiadavku promptne riešiť.

 

„Treba si uvedomiť, že VD Veľká Domaša stále slúži napriek zrušenej stavebnej uzávere ako rezervoár pitnej vody. V prípade straty vody zo Stariny by okamžite mala za cieľ suplovať náhradu, preto vodohospodári strážia korunu hrádze ako oko v hlave. Nedôsledný turisti zanechávajúci odpad a neporiadok len potvrdzovali nechuť sprístupniť túto zaujímavú lokalitu. Napriek prvotným ťažkostiam sa po návšteve ministra na Domaši pohli ľady a výsledok je na svete! Verejnosti je sprístupnená koruna hrádze a k nej vedúce komunikácie s vodorovným vyznačením (žltou farbou) počas prevádzkovej doby pre verejnosť,“ uviedol podpredseda OO CR HZaHŠ Andrej Šust.

 

Voľný vstup osobám za účelom pešej turistiky a cykloturistiky bol stanovený nasledovne - v období od 1. mája do 15. septembra denne v čase od 8.00 do 20.00 hod. a období od 16. septembra do 30. apríla denne v čase od 09.00 do 15.30 hod. Informácia o voľnom vstupe je vyznačená pri bránach č. 1.a 3. Návštevníci sú povinní pohybovať sa len po vyznačených komunikáciách. Počas trvania vyhlásenia stupňov povodňovej aktivity na vodnej stavbe a mimoriadnych situácií je objekt verejnosti neprístupný.

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát