Začala registrácia na Svätojánsky beh na Domaši Dobrej a cyklistické podujatie Okolo Domaše. 

Dnes je nedeľa 30. júna 2024, meniny má Melánia a zajtra Diana.

Do začitaku prázdnin ostáva 1 deň.

Na Dobrej sa upravuje nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia


06.06.2024 | Obec Kvakovce upravuje nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia. Pribudne budova občianskej vybavenosti, kde bude turistické informačné centum, čakáreň, verejné sociálne zariadenia pre mužov, ženy aj pre invalidov.  

 

V priestranstve, kde sa konali bohoslužby sa vybuduje nový miniamfiteáter so zvonicou, kde bude osadený zvon ,,František". Tento zvon dala odliať Obec Kvakovce ako pamiatku na obce, ktoré boli zatopené pri výstavbe VN Veľká Domaša. Zvon posvätil pápež pri svojej návšteve Košíc.

 

Súčasťou úpravy je aj výmena zatrávňovacích tvárnic, ktoré sa nahradia žulovými kockami. Uľahčí to pohyb dôchodcom, malým deťom aj ženám.

 

Celkové náklady na realizáciu projektu sú vo výške 352 tis. EUR, sumu 200 tis. EUR získala Obec Kvakovce formou regionálneho príspevku z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

 

Predpokladaný termín dokončenia je otóber 2024, dodávateľ stavby však plánuje vonkajšie úpravy dokončiť do začiatku letnej turistickej sezóny, samozrejme v rámci možností a podľa počasia.

 

Zvony ,,Nepomuk" a ,,František"

jeden bude na nábreží, druhý na výletnej lodi Bohemia

 

Vizualizácie

 

 

 

 

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát