Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

Na Kvakovčanov dýcha minulosť, ľudia sú pobúrení


18.01.2014 | V obci Kvakovce, pod ktorú patrí rekreačná oblasť Domaša Dobrá to opäť vrie. Na verejnosť totiž prenikli informácie o tom, že obec Kvakovce vypláca veľké sumy peňazí osobe, ktorá v minulosti už v obci pod vedením vtedajšieho starostu obce Jána Tutka pôsobila ako odborný poradca. Článok obsahuje video. Čítajte ďalej.  

 

O čo ide? 

Podľa informácií, ktoré kolujú medzi ľuďmi obec Kvakovce vyplatila v minulom roku celkovo viac ako 7 tis. EUR z peňazí občanov a chatárov osobe, o ktorej nikto nevedel, že vykonáva svoje služby pre obec. Ján Tutko doteraz nevysvetlil, aké práce, alebo služby boli pre obec Kvakovce vykonávané a všetko je zahalené rúškom tajomstva. 

 

Ján Tutko pôsobil ako starosta Kvakoviec dlhých 12 rokov a posledné 3 roky je poslancom obecného zastupiteľstva, z toho 2 roky je zástupcom starostu obce.

 

Celkovo je Ján Tutko vo vedení obce 15 rokov, počas ktorých obec prišla o obecný hotel (v súčasnosti hotel Domaša), skrachovala jej obecná firma Kvakurz, rozpredali sa obecné pláže, obec prehrala viacero súdnych sporov za desaťtisíce EUR, ľuďia v dedine nemajú vodovod ani kanalizáciu. PoTutkovi ostala v dedine aj na Domaši jedna veľká "spúšť". 

 

Zastupujúci starosta Tutko utajuje informácie

Poslanec obecného zastupiteľstva Jozef Danč niekoľko krát žiadal zastupujúceho starostu obce Jána Tutka, aby zverejnil, kto pre obec Kvakovce v minulosti pracoval, avšak Ján Tutko tieto informácie odmieta zverejniť. Podľa ľudí Tutko utajuje informácie práve preto, aby sa občania nedozvedeli pravdu, pretože Kvakovčania sú na Tutkovho odborného poradcu z minulosti mimoriadne citliví. 

 

Čo na to Kvakovčania? 

Kvakovská verejnosť je z informácií, ktoré kolujú po dedine pohoršená. Staršia pani z Kvakoviec, ktorá kvôli napätej situácii nechce povedať svoje meno hovorí:

 

,,pozvyšovali dane, vodu musíme vláčiť, lebo studeň nám vyschla, na jednej ulici je úplné blato a tu sa rozhadzujú peniaze na takéto veci. Jedno decko mám vo svete čo išlo za robotou, druhé robia za 390,- EUR na mesiac a to vstávajú o piatej ráno do roboty. Za čo vyplácajú takéto peniaze? Aj suseda mi povedala, že poradcu pred nedávnom videla ísť na úrad. Je mi z toho zle čo sa to tu robí" dodáva dôchodkyňa na záver. 

 

manžel staršej pani dodáva:

 

 ,,Tutko veľmi dobré zna, že ľudia tu v Kvakovciach sú na poradcu alergickí, preto to všetko tají. Mňa neoklame. Ale také peniaze? Nech povie za čo, dôchodok beriem 240,- EUR. Viac jak 12 roky bol starosta, dokedy sa chce vyhovárať. A načo mu je poradca pre boha živého?  Potom nech sa nečudujú, že ľudia im nechcú platiť domovú daň. Ani nebudú, dodáva starší pán na záver. 

 

video s Jánom Tutkom a jeho odborným poradcom z minulosti

 

Aktuálna situácia z kauzy na videu: ľudia, ktorých obec Kvakovce pod vedením

 Jána Tutka v tom čase pripravila o rodinné pozemky podali žalobu na súd. 

 Verdikt súdu sa očakáva v mesiaci február tohto roku. 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát