Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

Napíšte vedeniam obcí v okolí Domaše, čo od nich tento rok čakáte


09.01.2014 | Združenie chatárov a rekreantov Domaše pripravilo projekt pod názvom Želanie ľudu". Ide o to, aby ľudia napísali svojej obci, čo od nej tento rok čakajú. Chatári, rekreanti ale aj občania jednotlivých obcí v okolí Domaše platia obciam  ročne nemalé dane a poplatky, preto je prirodzené, že od nich očakávajú aj nejaké protislužby. Komu písať a ako a čo bude výsledkom? Čítajte ďalej. 

 

O čom je projekt "Želanie ľudu"? 

Ide o to, aby ľudia napísali svojej obci a svojmu starostovi či starostke, čo očakávajú, aby pre nich v roku 2014 za dane a poplatky urobili. 

 

Obce v okolí Domaše hospodária s peniazmi občanov, chatárov a rekreantov. Často krát sa tieto peniaze v obciach strácajú v čiernej diere predražených nákupov tovarov a služieb.

 

Ľudia platia obciam dane, ale majú pocit, že za svoje peniaze dostávajú minimum a v niektorých prípadoch dokonca nič. Opravujú si cesty na vlastné náklady, dobrovoľne zbierajú odpadky a kosia verejné plochy, aby okolie v ktorom žijú vyzeralo aspoň trochu kultúrne. 

 

Pozrieme sa preto podrobne na rozpočty jednotlivých obcí v okolí Domaše a budeme pozorne sledovať, ako samospráva s týmito peniazmi od ľudí gazduje a kam idú. 

 

Koho sa projekt "Želanie ľudu" týka? 

Jedná sa o obce v okolí Domaše t.j. Holčíkovce, Nová Kelča, Bžany a Kvakovce.

 

Kto môže písať?

Každý chatár, rekreant a obyvateľ danej obce môže napísať svoje želanie, čo očakáva od svojej obce, od svojho starostu či starostky. 

 

Kde písať, komu a do kedy? 

Písať môžete od dnes do 31. januára aj anonymne prostredníctvom odkazovača na našich stránkach, respektíve na e-mailovú adresu info@domasacity.sk .

 

Načo netreba zabudnúť

Nezabudnite uviesť, ktorej obci a ktorému starostovi v okolí Domaše sú Vaše želanie či žiadosť určené. Uveďte, či ste chatár, rekreant alebo obyvateľ danej obce. No a samozrejme uveďte, čo Vás trápi a aký problém žiadate vyriešiť. Vaše požiadavky by mali byť reálne s prihliadnutím na to, čo sa dá v priebehu roka, respektíve do letnej turistickej sezóny stihnúť. 

 

Vzor: Som chatár z Havaja a vadí ten príšerný neporiadok okolo vody. Prosím starostu obce, aby zabezpečil upratanie strediska tak, aby sme sa mohli kultúrne rekreovať. 

 

Čo bude ďalej? 

Všetky príspevky a želania vyhodnotíme a zhrnieme do uceleného dokumentu, ktorý zašleme starostom jednotlivých obcí v okolí Domaše. Dokument sa bude volať "Želanie ľudí, ktorí Vás platia a z ktorých žijete".

 

Dokument zašleme starostom formou otvoreného listu, takže každý uvidí aké sú "želania ľudu" a budeme spoločne očakávať reakciu zo strany jednotlivých obcí. 

 

Budeme starostov žiadať o stanovisko k želaniam občanov a umožníme im, aby predstavili svoj plán, čo plánujú z peňazí ľudí tento rok na Domaši a vo svojej obci urobiť. 

 

Samozrejme, že nie všetko môžu starostovia obcí splniť. Budeme sa však snažiť reálne vyhodnotiť, na čo peniaze v rozpočte majú a odhaliť, kde sa starostovia snažia iba vyhovoriť. 

 

Očakávame Vaše želania. 

 

Uzávierka: 31. januára 2014

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát