Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

Názor: Obhliadnutie aj za minulým týždňom na Domaši.


05.05.2014 | Prevzaté z regionvranov.sk Minulotýždňová akcia na Domaši skončila s prívlastkom úspešná, ale bude aj niečo v krátkom čase smerovať ďalej...?  Na úvod sa musím  poďakovať hlavne všetkým, čo v minulú sobotu na Domašu napriek zle vyzerajúcemu počasiu prišli. Ale aj tým, čo to celé finančne zastrešili. 

 

Neodškriepiteľná skutočnosť, že finančne pracovnú sobotu podporili všetky obce v okolí Malej ako aj Veľkej Domaše a nášho okresného mesta Vranov, dáva silnú nádej, že spoločný postup v snahe o rozvoj sa blíži . Poďakovať sa chcem aj tým, čo v kultúrnom programe účinkovali za holé náklady a ľudí, ale hlavne našich najmenších zabavili.

 

Názov podujatia Domaša pre deti a deti pre Domašu jednoznačne ukázal, že organizátorom a nositeľom myšlienky „Vyčistime si brehy Domaše“ patrí zvláštna vďaka, ale aj fakt, že sa odpadky zberajú už druhý rok a stále toho na brehoch ostalo dosť.

 

Nenecháva nás to nikoho na pochybách, že cesta smerujúca k rozvoju je pred nami veľmi, ale veľmi dlhá....  Niekoľko desaťročí zanedbávané okolie  Domaše nás nenechávajú chladnými, že  je tu treba urobiť zmenu  a tak  ja a moji priatelia sa o to  chceme aj konečne pokúsiť!

 

Nenechajme preto vychladnúť emócie, čo nás Domašancov tak trápia. Pokúsme sa spoločne  zastaviť  skutočnosť, že Domaša naozaj nabrala smer k tomu, že z nej postupne ako povedal jeden náš známy novinár v minulom článku, vyženieme si z Domaše aj vodu!

 

Komu tento stav vlastne najviac vyhovuje a nám všetkým spôsobuje dlhoročnú traumu ? My vieme, že nikomu z nás chatárov, rybárov, rekreantov ani ľudom z regiónu, či podnikateľov čo sme sa pýšili Domašou.

 

Je to len a len pre našu nemohúcnosť, že v  nedokonalom systéme niekto s nami točí a schováva sa za plachtu neviditeľnosti. Odhaľme spoločne konečne pravú príčinu daného stavu Domaša bez vody!

 

Áno, Domaša bez vody je ako ryba na suchu a skutočnosť, že bez spoločnej organizácie na Domaši zastupujúcej obce, podnikateľov, chatárov a rybárov sa nikde nepohneme a plachtu neviditeľnosti konečne spoločne neodstránime je veru neodškriepiteľné.

 

Prilož preto aj ty ruku k dielu či pozitívny názor k možnosti spoločného rozvoja, lebo žijeme tu len raz a my sme tu doma! Tak si tu teda aj poriadne upracme.

 

Andrej Šust
Predseda predstavenstva ŠKB Cedent n.o

 

Foto z podujatia

 

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát