Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

Názor: Tak trochu o zodpovednosti poslancov miestnych samospráv


17.05.2014 | Prevzaté z regionvranov.sk Pohľad na naše zúbožené okolie Domaše, nášho jediného miesta v okrese Vranov s vymedzením štatútu „miesto sústredeného cestovného ruchu“ mňa osobne štve už pekných pár rokov.

 

 

 

Minulý štvrtok som sa stretol na dobrej kávičke s priateľom v našom meste. Účelom stretnutia bolo vyjadriť mu poďakovanie, že sa ako jeden z mála Vranovčanov mimo organizátorov podujatia zapojil a aj finančne podporil našu upratovaciu akciu na Domaši, aj keď s ňou nemá nič spoločné. Jedine ak, tak negatívny názor na súčasný zúbožený stav okolia jednotlivých rekreačných stredísk.

 

Pijeme si kávičku, meditujeme, spomíname na časy našej mladosti prežitých aj na Domaši, smejeme sa a cítime vzájomne, že sme naladení na jednej vlnovej dĺžke, a tu zrazu z neho vystrelí.....

 

Počúvaj, čo sa sťažuješ, ani u nás v meste to určite nie je iné, ja by som bol normálne schopný navrhnúť aj osobnú a hmotnú zodpovednosť za neskutočné rozhodnutia poslancov mestského zastupiteľstva ako aj vedenia mesta, vraví mi. Až ma zamrazilo pri myšlienke, ako dobre ho chápem.

 

Ja som bol pred časom v meste poslancom a občas som prežíval muky rozpoltenosti pri potrebe sa správne rozhodnúť. Inak ti káže rozum, inak svedomie a inak okolie. No.., ale ja sa teraz snažím meniť veci na zdanlivo cudzom území - dedine, kde mám podnikateľské aktivity už 24 rokov a pre nemohúcnosť ovplyvňovať dianie na našej vranovskej časti Domaše už aj od minulého roku trvalý pobyt.

 

Veľmi dobre ho chápem, ako nemohúcneho občana, ktorý pociťuje, že duševne chradne nie len mesto, ale aj naše dediny a ich obyvatelia a to hlavne pre málo práce a aj peňazí v našom regióne. Naše okolie chradne aj pre slabý, niekedy nezáujmom deprimujúci postoj aj našich obecných poslancov.

 

Áno, má svätú pravdu, ten môj priateľ. Mali by sme konečne my občania vystaviť aj účet zodpovednosti tým našim, všade a nikde prítomným poslancom za to, ako to u nás vyzerá. Lebo starostovia a primátori po jednom dvoch volebných obdobiach sa zvyknú meniť až na výnimky, kde to v obciach je vidno a takt to tam funguje. Ale koľko poslancov sedí a zastáva poslanecký mandát dlhé roky a zmena veru za dvadsaťštyri rokov skoro nikde? U nás na Domaši, nie sme ani tam, kde sme po revolúcii s očakávaním štartovali. 

Áno, mňa osobne hlavne trápi Domaša, môjho priateľa naše mesto, iných nemohúci a nekonajúci štát. Ale nepokoj v duši s dianím okolo nás je rovnaký. Kedy sa to konečne zmení? Ako budeme my svojim deťom, či vnúčatám vysvetľovať, že sa to nedalo zmeniť, lebo..? Sme nechceli alebo boli laxní k svojmu okoliu?

 

Áno, mnohí z nás chceme zmenu, ale bez toho, aby sme na problémy nášho okolia priamo nepoukazovali sa ale veru dopredu nepohneme. Ja osobne nechcem tým článkom naštvať všetkých svojich známych poslancov na Domaši, v našom meste či VUC . Ale chcem a potrebujem vám povedať, že beriete za svoje postavenie v pozícii poslancov nielen honor, ale aj peniaze!

 

Tak sa konečne zamyslite a pracujte pre spoločný prospech hlavne vy páni poslanci v okolí Domaše. Bolo by možno konečne na čase za svoje rozhodnutia a hlasovania niesť aj plnú dávku zodpovednosti za stav, ako to u nás na Domaši vyzerá...nie len sa sťažovať, že vedenie obce nekoná, pretože hnacím motorom majú byť a aj sú poslanci a vedenie si len plní úlohy, ktoré dostane. Nemýľte si teda vaše postavenie.. 

 

Andrej Šust

občan obce Holčíkovce

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát