Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

Obec Kvakovce prehrala súd. Občania a chatári budú platiť


01.10.2013 | Obec Kvakovce prehrala súdny spor o 6000,- EUR s bývalým starostom obce p. Vladislavom Kolesárom. Paradoxne, obec prehrala súdny spor, ktorý sama iniciovala. Kolesára totiž zažalovalovala práve obec Kvakovce a právoplatne prehrala Okresný aj Krajský súd. Voči rozsudku nie je možné odvolanie. O čom bol súdny spor, kto ho rozpútal, kto zastupoval obec a kto vzniknutú škodu zaplatí? Čítajte ďalej. 

 

Najhoršie na celej kauze je to, že trpí rekreačná oblasť Domaša. Žiadne rozvojové projekty, žiadna vízia do budúcnosti. Žabomyšie vojny a nevzdelanosť verejných funkcionárov likviduje túto rekreačnú oblasť. Aká ďalšia kauza príde najbližšie? 

 

O čom bol spor? 

Súdny spor podľa našich informácií spočíval v tom, že obec Kvakovce požadovala od bývalého starostu obce peniaze za to, že musela obec Kvakovce vrátiť dotáciu Ministerstvu kultúry.

 

Bývalý starosta Kolesár sa hájil aj tým, že jeho odvolaním v referende prevzalo nové vedenie obce ( Dupaľ, Tutko, neskôr odstúpený Ondovčák ) na seba zodpovednosť sa všetky projekty, ktoré neboli dotiahnuté. To sa však podľa neho nestalo.  Právoplatný rozsudok nájdete v závere článku. 

 

Kto zažaloval koho?

Obec Kvakovce zažalovala bývalého starostu obce Vladislava Kolesára. 

 

Nech mal pravdu ktokoľvek, platiť budú občania a chatári

Jedna vec je politická zodpovednosť, druhá vec je zodpovednosť za škodu spôsobenú zlým rozhodnutím. To platí aj v prípade exstarostu Kolesára. Akokoľvek môžeme mať pocit, že keď bol vo funckii, rozhodol zle, to však neznamená, že náš pocit vytvára predpoklad pre výhru v súdnom spore. 

 

To si mali "kvakovskí hrdinovia" Dupaľ, Tutko, odstúpený Ondovčák a poslanci Humeník, a Magnus uvedomiť. Každý rozumný gazda si predsa musí zvážiť, či pôjde do vopred prehratého súdneho sporu.

 

Zdôrazňujeme slovo rozumný, pretože na obecnom úrade v Kvakovciach je tento pojem asi neznámy. Nenávisť voči konkrétnej osobe exstarostu podľa ľudí zvíťazila nad zdravým rozumom a tu je výsledok v podobe prehratého súdneho sporu. Náklady hrdinstva budú znášať občania. 

 

Vybrali právničku, ktorá už zastupovala obec a prehrala cez 22. tis.  EUR

Ľudia si kladú oprávnenú otázku. Ako mohli na zastupovanie vybrať právničku, ktorá v minulosti obec Kvakovce už zastupovala a prehrala obrovský súdny spor? Takúto právničku by po vlastnej skúsenosti určite nikto opäť nezamestnal. Experti v Kvakovciach však majú iný názor. 

 

Obec Kvakovce totiž v spore s Kolesárom zastupovala JUDr. Jordánová z Košíc, ktorá je občanom známa z viacerých káuz spojených s Kvakovcami.

 

Pripomeňme len prehratý súdny spor s Úradom práce z roku 2002 za viac ako 22.500,- EUR. Aj v tejto kauze zastupovala obec Kvakovce neslávne známa právnička JUDr. Jordánová a aj v tomto prípade škody platili občania obce a chatári. Pritom skoro polovica prehratej sumy bola pokuta a penále. 

 

Prečo funkcionári obce Dupaľ, odstúpený Ondovčák a následne Tutko vybrali neúspešnú právničku z minulosti, na to nech si odpovie každý sám. Koľko jej za zastupovanie zaplatili by mal Tutko okamžite zverejniť. 

 

Kto nesie zodpovednosť?

Nepochybne funkcionári obce, ktorý spor vyvolali a "hnali" ho až do extrému. Išlo o Jaroslava Dupaľa, Jána Ondovčáka a Jána Tutka. Nepriamu zodpovednosť majú aj poslanci obce Viktor Humeník a Zdenko Magnus. 

 

Kto "hon na čarodejníka" zaplatí? 

Náklady na košickú právničku JUDr. Jordánovú vrátane súdnych poplatkov, kolkov a trov konania bude znášať obec Kvakovce, čiže občania a chatári. O trovách však musí ešte rozhodnúť súd.

 

Je to paradoxné, ale je to tak. Nie len že od Kolesára nedostanú ani cent, ale je vysoko pravdepodobné, že mu budú platiť aj právnika. Skvelé rozhodnutie. "Blahoželáme". 

 

Kto by mal "hon na čarodejníka" zaplatiť? 

Ak by to malo byť spravodlivé, náklady na prehratý súdny spor by mali znášať menovite Jaroslav Dupaľ, Ján Ondovčák, Ján Tutko. Počas ich pôsobenia sa totiž spor začal aj ukončil. Svoj diel zodpovednosti by mali niesť aj Viktor Humeník a Zdenko Magnus, pretože sa jedná o mlčiacich a vo väčšine prípadov prikivujúcich poslancov. 

 

Poslanec Danč ich opakovane upozorňoval - zosmiešňovali ho

Poslanec obce Jozef Danč bol jediný, ktorý svojich kolegov niekoľkokrát dôrazne upozornil, aby si dobre zvážili, či majú šancu vyhrať súdny spor a pripomínal im prehraté súdne spory obce z minulosti.

 

Odporúčania poslanca Danča však  jeho kolegovia poslanci Dupaľ, Tutko, Humeník, Magnus a odstúpený starosta Ondovčák ignorovali a dnes je tu výsledok v podobe prehratého súdneho sporu. Ľudia sa zhodujú, že by si túto svoju frajerinu v podobe "honu na čarodejníka" mali aj zaplatiť.

 

Prečo to robia? Prečo "maľujú čerta na stenu"? 

Nemajú žiadne výsledky. Nevedia riadiť obec a ani rekreačnú oblasť. Potrebujú odviesť pozornosť od sfalšovaného stavebného denníka a podozrení z podvodu pri výstavbe kanalizácie v objeme viac ako 200 tisíc EUR.

 

Práve preto asi hľadajú triedneho nepriateľa. Vymýšľajú kauzy, zvolávajú ľudí potajomky na stretnutia, vymýšľajú súdne spory, ktoré neskôr prehrávajú a vytvárajú dojem, že riešia obrovské množstvo problémov, ktoré však nevyrobil nikto iný, iba oni svojou nekompetentnosťou.

 

Abraham Lincoln povedal a na Kvakovce sa to veľmi hodí:

 

„môžete klamať krátko všetkých alebo dlho niektorých, ale nemôžete klamať dlho všetkých".

 

Rozsudok tu:   rozsudok-obec-versus-kolesar-2013.pdf [ 307.85 KB ] 

 

na obrázku  Ján TUTKO

Kvakovčiania ironicky hovoria, že je expert na všetko, avšak realita je oveľa horšia.
Obec Kvakovce pod jeho vedením prehrala viacero súdnych sporov. História sa opakuje. Opäť rovnaká právnička z Košíc ako v roku 2002 a opäť prehratý súdny spor a  ako inak opäť to zaplatia ľudia. Ako to Tutko vysvetlí teraz? Čo si vymyslí na svoju obhajobu? 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát