Začala registrácia na Svätojánsky beh na Domaši Dobrej a cyklistické podujatie Okolo Domaše. 

Dnes je sobota 29. júna 2024, meniny má Peter a Pavol, Petra a zajtra Melánia.

Do začitaku prázdnin ostáva 2 dni.

Putovanie po východnom Slovensku III.: Skalné mesto Bokšov


15.05.2015 | Vo vrchoch v okolí priehrady Ružín, neďaleko Košíc, sa nachádza niekoľko turisticky atraktívnych oblastí. Jednou z nich je aj Bokšovské skalné mesto, týčiace sa v nadmorskej výške 810 metrov nad morom, asi 550 metrov nad dedinkou Malá Lodina.

Bol začiatok októbra a príroda sa pomaly začínala zafarbovať do teplých farieb. Na Slovensku panovalo slnečné, ale mimoriadne chladné počasie. Pocitovú teplotu navyše zrážal ostrý studený vietor. Kto sa chcel v tieto dni poprechádzať v horách, mohol si s pokojným svedomím zabaliť so sebou šál a čiapku. V týchto podmienkach sme sa vybrali na jednu z najťažších expedícií v histórií nášho TK (alebo TOM-u – turistického oddielu mládeže). V rámci projektu Kroky pre prírodu sme mali za úlohu zmapovať výskyt prilbice jedhojovej (Aconithum Anthora), ktorá mala práve v tom období odkvitať. Vzhľadom na studenú jeseň, ktorá nás obšťastňovala už od konca augusta sme tušili, že túto úlohu nesplníme.

 

Celý blog nájdete na http://zahradnicek.blog.sme.sk/c/380141/putovanie-po-vychodnom-slovensku-iii-skalne-mesto-boksov.html.

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát