Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Reakcia na vyjadrenie starostu Holčíkoviec Michala Flešára


06.05.2013 | Starosta Holčíkoviec Mgr. Michal Flešár nesúhlasí s hodnotením, ktoré vykonalo občianske združenie Chatárov a rekreantov Domaše. Za   neporiadok  v   strediskách  Eva a Monika  dostal totiž  známku  4 mínus. Požiadali sme o stanovisko zástupcov združenia, aby reagovali na starostovu nespokojnosť.

 

S čím nebol spokojný starosta Holčíkoviec?

Zverejnené výsledky o nečistote v rekreačných strediskách nedávajú podľa neho objektívny obraz, lebo aktivistov nezaujímalo, kto je vlastníkom pozemkov, na ktorých zistili nedostatky.

 

Ako povedal, zverejnením fotografií a textu očiernili obec. Starosta konštatoval, že nevie, kto je za týmto konkrétnym občianskym združením, ale vidí v ich činnosti snahu o rivalitu medzi jednotlivými rekreačnými strediskami na Domaši.

 

Aktivistom odporúča, aby oslovili Slovenský vodohospodársky podnik š.p., Slovenský rybársky zväz, vlastníkov pozemkov a nehnuteľností, Slovenský pozemkový fond a iných správcov, užívateľov a podnikateľov, na ktorých pozemkoch našli nedostatky.

 

Reakcia predsedu hodnotiacej komisie

Predseda hodnotiacej komisie Martin Ježko z Jacht klubu Prešov a člen združenia Chatárov a rekreantov Domaše hovorí, že nikto starostovi nechcel uškodiť. Náš Jacht klub je tu od roku 1975 a vieme vyhodnotiť, ako Domaša vyzerala a ako vyzerá dnes a preto to robíme a preto sme vymysleli aj hodnotenie. Nafotili sme to, čo sme videli a opísali presný stav a to dokonca za prítomnosti nezávislej kamery a médií.

 

Nám je jedno, s kým spolupracuje starosta Holčíkoviec na zbieraní odpadkov, či s iniciatívou, alebo so smetiarmi. Nás zaujímalo, či sú odpadky vyzbierané. S našim hodnotením súhlasiť starosta nemusí, ale taká je realita. Každý občan má vlastný rozum a vie posúdiť, či naše hodnotenie zodpovedá, alebo nezodpovedá realite.

 

Reakcia člena OZ Chatárov a rekreantov Domaše

Člen občianskeho združenia Mgr. Radovan Kapraľ hovorí, že hodnotenie bolo podľa neho objektívne. Viete, Michala Flešára očierňovať netreba, lebo on sa očierňuje sám už dobrých pár rokov a to nepretržite.

 

Treba si objektívne povedať pravdu, že "Cisár je nahý". Pod jeho vedením skončila v šrote výhliadková loď aj prístavné mólo. Jeden z najväčších festivalov Domaša Fest odišiel do iného strediska. Pláže sú nepokosené a všade je neporiadok. Toto nie je očierňovanie, toto sú fakty. A presne tak to tam napíšte, ako som to povedal.

 

Pre rozvoj cestovného ruchu nerobí ten človek skoro nič. Je to rekreačná oblasť a verejné osvetlenie nesvieti a to sme v 21 storočí. Vyberá poplatky ako taký doslova "výpalník" od každého a skoro nič za to neposkytuje. A on má tu drzosť hovoriť o očierňovaní? Nech sa pekne vráti rýchlo na zem a prestane lietať v oblakoch dodáva na záver.

 

V čom nemá starosta Flešár pravdu?

Starosta Flešár tvrdí, že hodnotiaca komisia sa má pýtať Vodohospodárov a neskúmala vlastníctvo pozemkov. Zjavne však starosta nerozumie a nepozná svoje kompetencie. Udelil niekomu pokutu za neporiadok, keď na to poukazuje? Neporiadok je jeho vizitka a on má využiť všetky dostupné možnosti, aby príčinu neporiadku odstránil. Je to vizitka hlavne jeho schopnosti alebo neschopnosti. Mal by sa prestať vyhovárať a prestať robiť hanbu sebe a svojim obyvateľom.

 

Ohodnoťte pôsobenie starostu Michala Flešára Vy - ľudia

Michal Flešár je starostom obce Holčíkovce už tretie volebné obdobie. Nesúhlasí s hodnotením komisie a považuje to za neobjektívne. Posúďte Vy jeho pôsobenie v úrade z hľadiska Domaše. Vyjadrite svoj názor v novej ankete a udeľte mu svoju známku Vy, občania, návštevníci a rekreanti Domaše.

 

Hodnotenie, ktoré starosta kritizoval nájdete tu:

 

www.domasacity.sk/sk/uvod/clanok/hodnotili-sme-strediska---starosta-holcikoviec-sa-moze-hanbit

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát