Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Rekord na Domaši. Takéhoto sumca Slovensko ešte nevidelo


30.07.2013 | Prevzaté z tvnoviny.sk.  Z Domaše vylovili najväčšieho slovenského sumca. Pred rybármi sa vo vode skrýval vyše 40 rokov . Ani teraz ale neskončí na pekáči, pretože 100 kilogramovej rybe sumčiari darovali život.

 Zvuk vábničky krátko po polnoci prilákal k rybárom rekordného sumca. Návnada mu zachutila no dvaja rybári s ním museli takmer pol hodiny bojovať.

 

 

„Záber bol plynulý a veľké šklbnutie,“ opísal zážitok rybár Juraj Petrovaj . Jeho priateľ Peter Čakloš dodal, že sumec je veľká ryba, má silu, takže “dá zabrať.” 

 

Až potom čo ho pritiahli k brehu zistili že je to najväčší sumec, ktorého doteraz rybári z Domaše vylovili. Meria 258 centimetrov a podľa Daniela Hurného je to zatiaľ najväčší rekord, ktorý nikto ešte neprekonal.

 

 

Sumcov do Domaše rybári vysadili krátko po jej napustení. Tento 100 kilový obor sa udiciam až doteraz úspešne vyhýbal. A to niekoľko rokov. Hurný odhaduje, že tento jedinec má medzi 40 až 45 rokov.

 

Stropkovčania sa špecializujú výlučne na sumcov. Lovia ich v noci z člna a na konte majú už viaceré kapitálne úlovky. Vďačia vraj zato zázračnej vlastnoručne vyrobenej vábničke. Bližšie ju však štábu TV Markíza ukázať nechceli.

 

 

Väčšina ich úlovkov skončila na pekáči no tohto obra sa rozhodli pustiť späť do vody. „Maj sa pošli deda,“ lakonicky poznamenali pri púšťaní späť do vody.

 

Stropkovskí sumčiari veria, že vysnívaný úlovok na nich pod vodou stále ešte len čaká. V Domaši totiž môžu žiť aj trojmetrové sumce.

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát