Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Rekreantov a cyklistov na Dobrej vítali v sobotu odpadky


08.07.2013 | Je to nepríjemné, ale povedať to treba.  Stredisko Dobrá na Domaši hostilo dnes už najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku, avšak rekreantov a cyklistov z celého Slovenska vítali odpadky, neporiadok a nepokosené priestranstvá na Dobrej. Čítajte ďalej.

 

O tom, či kritika chatárov a rekreantov objektívna vie zhodnodiť každý aj sám. Stačí sa prejsť peši po stredisku Dobrá a uvidíte nepokosenú burinu, trávu ktorá má do výšky viac ako 1 meter a množstvo odpadkov.

 

Ak si vyrazíte večer, zistíte, že celý úsek lámp z verejného osvetlenia nesvieti. Kritiku nám písalo veľa chatárov, čakali sme však až do cyklotúry, pretože sme predpokladali, že takéto banálne problémy obec Kvakovce predsa len odstráni. No nestalo sa tak, preto sa téme venujeme podrobnejšie. 

 

Naozaj veľká hanba pre starostu obce Kvakovce pána Jána Ondovčáka a jeho zástupcu Jána Tutka. Rovnako je to nepekná vizitka pre občanov obce Kvakovce. Zmapovali sme stredisko Dobrá v sobotu, 6. júla 2013 o 8.00 hodine rannej.

 

Odpadky sa váľali po stredisku

Kontajner pri hlavnom vstupe do strediska lemovali mechy odpadkov, vyhodené epedy, rozfúkaný papier a plastové fľaše. Chatári z Dobrej platia obci Kvakovce nemalé dane a rovnako astronomické sumy za vývoz odpadkov, ktoré sa vyvážajú neskoro a chatári nemajú inú možnosť, ako nechať mech vedľa kontajnera.

 

To však nie je všetko, celé okolie cesty od kontajnera až po zosuv pôdy pod hotelom Bogárka lemovali fľaše, papiere a plechovky. Chatárí a návštevníci sú v tejto oblasti veľmi kritickí a treba povedať, že oprávnene. Také niečo by v meste či obci nebolo možné.

 

Fotografie zo soboty rána:

 

    

 

Nepokosené verejné plochy

Starosta obce Ján Ondovčák berie plat, aký by mu mohla nejedná vysokoškolsky vzdelaná učiteľka závidieť. Viac ako 1170,- EUR si pripíše na účet každý mesiac a on nie je schopný zabezpečiť pokosenie verejných priestranstiev? Rovnako môžeme hovoriť o jeho zástupcovi Jánovi Tutkovi, ktorý z obecnej kasy každý mesiac ukrajuje slušný peniaz v podstate za nič. 

 

Burina a bodliaky lemovali celé okolie zátoky a chatári na niečo také vôbec nie sú zvyknutí. Naposledy bola takto zátoka zarastená v čase, keď bol starostom dnešný zástupca starostu Ján Tutko. 

 

Chatárka Viera

V nepokosenej tráve sa hromadia odpadky, ktoré tam hádže mládež, ktorá sa zúčastňuje diskoték a to nehovorím o výkaloch. Ako k tomu prídeme my chatári, obci platíme dane a v dnešnej dobe nepokosená tráva? To je neschopnosť a hanba, hovorí chatárka Viera, ktorá ma chatu pri kríži. Keď ho stretnem ( starostu ), tak mu svoje poviem.

 

Podstatný úsek verejného osvetlenia nesvieti

Cyklisti, ktorí sa rohodli kempovať na Dobrej z piatka na sobotu sa museli pohybovať v tme. Nesvietil totiž ani jeden stožiar verejného osvetlenia od kempingu až po reštauráciu Dobrá.

Od chatárov vyberá  obec vyššie dane ako vo Vysokých Tatrách a starosta nie je schopný ani len vymeniť žiarovky na lampe verejného osvetlenia? Ako si takýto prístup verejného funkcionára majú občania vysvetliť.

 

Namiesto poriadku v stredisku vlastný biznis?

Neuveriteľné. Ing. Vladimír Malý je bývalý vojak na dôchodku a je hlavným kontrolórom obce Kvakovce. Má dozerať aj na to, ako svoju prácu vykonávajú starosta obce Ján Ondovčák a jeho zástupca Ján Tutko.

 

Ak by svoju prácu, za ktorú berie plat robil dôsledne, videl by, že veľká časť Dobrej zarastá burinou, časti verejného osvetlenia nesvietia a všade sa váľajú odpadky. 

 

Čo tam po tom, že je na Dobrej neporiadok a burina. V sobotu, 6. júla Ing. Malý ako zamestnanec obce uprednostil kšeft. Počas cyklotúry rozložil stánok v kempingu na Dobrej a predával tam nápoje. To všetko v čase, keď iní zamestnaci obce a dobrovoľníci usmerňovali dopravu na parkovisku pre cyklistov. 

 

Ako môže byť v stredisku poriadok, keď osoba, ktorá je spoluzodpovedná za vynucovanie si poriadku upradnostní kšeft? A to všetko v stredisku Dobrá, ktoré aj vďaka jeho nečinnosti zarastá burinou.

 

Správanie Ing. Malého má aj iný rozmer - je ňou drzosť

Chatári platia obci dane a poplatky za vývoz odpadu. Rovnako platí obci daň aj prevádzkovateľka kempingu na Dobrej. Musí platiť za vývoz odpadu, zabezpečiť vývoz žumpy, spĺňať zložité hygienické predpisy.

 

Je vrcholom drzosti, ak zamestnanec obce Kvakovce namiesto toho, aby zabezpečil poriadok a čistotu v stredisku rozloží stánok vedľa už existujúcej prevádzky v kempe a predáva tam rovnaký sortiment ako osoba, ktorá musela splniť zložité zákonné a hygienické podmienky.

 

Prichytený  hlavný kontrolór Kvakoviec

predával v sobotu nápoje v kempe

 

   

 

Starosta obce Ján Ondovčák by mal odpovedať, koľko zaplatil hlavný kontrolór obci Kvakovce za predaj v kempingu, ako mal zabezpečený vývoz odpadu, ktorý svojim predajom vyprodukoval a kde mal sociálne zariadenia?

 

Veríme, že sa takýto neporiadok v stredisku viac opakovať nebude a kompetentní si vstúpia do svedomia.

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát