Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

Rokovanie na Valkove ohľadom výšky vodnej hladiny už túto stredu


20.10.2013 | V stredu, 23. októbra sa v rekreačnej oblasti Domaša Valkov uskutoční pracovné rokovanie, ktoré inicioval prednosta Obvodného úradu Životného prostredia Miroslav Benko s vedením Slovenského vodohospodárskeho podniku. Čo bude predmetom rokovania? Čítajte ďalej. 

 

 

Pýtali sme sa prednostu, čo bude predmetom rokovania.

Miroslav BENKO: Predmetom rokovania má byť výška vodnej hladiny v Domaši. Vieme, aký bol stav v Domaši za uplynulé 3 roky. Tento rok sme sa snažili hladinu v Domaši stabilizovať a až na pár ušlých centimetrov sa nám to podarilo. Potrebujeme vyhodnotiť dlhodobé merania a ukazovatele a priajať také opatrenia, aby sa dramatická situácia viac neopakovala. 

 

Čo očakávate od stretnutia? 

MB: Bol som sa viackrát v lete osobne pozrieť na Domašu, aby som sa presvedčil, aký je reálny stav. Ja hovorím, že tabuľka je jedná vec a reálny stav druhá. Dovolím si povedať, že dnes už poznám situáciu na Domaši detailne. Aj preto som inicioval rokovanie, lebo mám záujem riešiť veci komplexnejšie a dlhodobejšie. Nie len z pohľadu jednej turistickej sezóny. 

 

Voda v Domaši opäť klesá, čo s tým? 

Nevylučujem, že na rokovaní sa dohodneme, aby bol opäť znížený odtok z Domaše. Sme už síce mimo sezónu, ale nie je dobré vodou plytvať, ak vieme, že bolo jedno z najsuchších liet v histórii. 

 

Nemôžete byť konkrétnejší? Bude opäť Domaša v úspornom režime? 

Počkajme za stredajším rokovaním. Už som povedal, že našim cieľom je stabilizovať vodu dlhodobejšie. V stredu Vám poskytnem komplexné informácie. 

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát