Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Starosta Holčíkoviec Michal Flešár musí odpovedať na 15 otázok


14.05.2013 | Verejná spoveď. Aj tak by sa dala nazvať povinnosť odpovedať na 15 otázok, ktoré dostal starosta obce Holčíkovce Michal Flešár na základe Zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Kto požiadal o informácie a na čo má starosta obce odpovedať?

 

 

Dopadol najhoršie zo všetkých

Dlhodobá nespokojnosť chatárov a rekreantov s úpadkom v rekreačných oblastiach Eva a Monika na Domaši donútila ľudí konať. Poslednou kvapkou bol neporiadok, ktorý starosta obce mal vo svojom katastri počas hodnotenia, ktoré sa uskutočnilo dňa 26. apríla.

 

Kto požiadal starostu o informácie?

Občianske združenie Chatárov a rekreantov Domaše, ktoré v tomto prípade zastupuje p. Kamil Oravec na základe Zákona o slobodnom prístupe k informáciám požiadalo starostu obce Holčíkovce p. Mgr. Michala Flešára o odpovede na 15 jednoduchých otázok.

 

Žiadosť mu bola doručená v utorok, 7. mája o 13.40 hodine. Podľa zákona musí starosta odpovedať do 8 pracovných dní. Lehota na odpoveď mu uplynie v utorok, 21. mája 2013.

 

Občania spoznajú svojho starostu

Široká verejnosť, ale hlavne občania obce Holčíkovce a chatári uvidia prvý krát na vlastné oči, ako ich starosta hospodári s ich peniazmi. Možno je kritika voči jeho osobe neoprávnená a doklady, ktoré predloží presvedčia verejnosť o opaku.

 

Čo ak neodpovie?

Ak starosta obce neodpovie, každý občan obce vrátane širokej verejnosti bude vedieť, že niečo nie je v poriadku. Navyše sa starosta vystaví riziku pokuty, pričom povinnosti odpovedať sa nezbaví.

 

Na aké otázky musí starosta Holčíkoviec odpovedať

 

1.  Aké boli príjmy Vašej obce Holčíkovce od roku 2002 až do roku 2013 z daní za rekreačné chaty?  Žiadame Vás o uvedenie údajov za jednotlivé roky. 

 

2.  Informáciu o tom, aké množstvo rekreačných chát a rekreačných zariadení za nachádza na území Vašej obce Holčíkovce k dnešnému dňu.

 

3.  Aké boli príjmy Vašej obce Holčíkovce od roku 2002 až do roku 2013 z daní za rekreačné zariadenia a od podnikateľov?  Žiadame Vás o uvedenie údajov za jednotlivé roky.

 

4.  Koľko Vaša obec Holčíkovce vybrala na poplatkoch , alebo na prenájmoch majetku v rekreačných oblastiach, ktoré pod obec patria od roku 2002 do roku 2013? Žiadame Vás o uvedenie údajov za jednotlivé roky.

 

5.   Koľko Vaša obec Holčíkovce získala peňazí z predaja pozemkov od roku 2002 do roku 2013? Predložte zoznam všetkých predaných pozemkov aj s uvedením: komu ste pozemok predali, v akej výmere a za akú sumu bol pozemok predaný.

 

6.   Aký bol a je Váš ročný plat ako starostu obce Holčíkovce od roku 2002 až do roku 2013?   Údaj uveďte za jednotlivé roky.

 

7.   Aký bol Váš maximálny mesačný plat ako starostu obce Holčíkovce v období od 2002 až do roku 2013?

 

8.   Koľko odmien ste mali a v akej výške od roku 2002 až do roku 2013?

 

9.  Aká je odmena súčasného zástupcu starostu a poslancov obecného zastupiteľstva za jednotlivé mesiace?

 

10. Koľko má Vaša obec Holčíkovce zamestnancov a koľko obec vyplatila na mzdách za rok 2012? 

 

11. Aké investície urobila obec Holčíkovce pod Vašim vedením v rekreačnej oblasti Domaša v rokoch 2002 až do roku 2013? Údaj uveďte za jednotlivé roky.

 

12. Žiadame Vás o kópie všetkých zápisníc zo zasadnutí obecných zastupiteľstiev od Vášho nástupu  do funkcie až do dnešných dní t.j. od roku 2002 až do roku 2013. Zápisnice žiadame v papierovej podobe, alebo oscanované na CD disku.

 

13. Informáciu o tom, za akú sumu odpredala obec Holčíkovce výhliadkovú loď pod Vašim vedením a komu. Predložte kópiu zmluvy.

 

14. Informáciu o tom, za akú sumu odpredala obec Holčíkovce pod Vašim vedením prístavné mólo z rekreačnej oblasti Eva. Predložte kópiu zmluvy o odpredaji.

 

15. Uveďte dôvody, prečo obľúbený letný festival Orange Summer Domaša Fest odišiel z Vašej obce a aké príjmy mala obec Holčíkovce od organizátorov festivalu? Údaj o príjmoch uveďte za jednotlivé roky.

 

O odpovediach starostu Mgr. Michala Flešára Vás budeme informovať.

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát