Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Starosta Holčíkoviec nesúhlasí s hodnotením strediska


05.05.2013 | Kontaktovali sme predsedu hodnotiacej komisie zo Združenia chatárov a rekreantov Domaše a pripravujeme jeho rekaciu na slová p. Flešára. Prevzaté z denníka Vranovský Korzár: Presne pred týždňom, 27. apríla, členovia Občianskeho združenia chatárov a rekreantov Domaše zisťovali v teréne, v akom stave sú po zime jednotlivé rekreačné strediská. 

Všímali si predovšetkým nečistotu a úžitkovú architektúru – lavičky, stoly, odpadkové koše. Šesť rekreačných centier zmonitorovali a oznámkovali stupnicou od jedna do päť ako v škole.

 

Výsledky hodnotenia poskytol aktivista Radovan Kapráľ. Sú prístupné aj s komentárom a fotografiami na portáli www.domasacity.sk. Na chvoste skončili rekreačné strediská Monika a Eva, ktoré sú v katastri obce Holčíkovce.

 

Starosta Holčíkoviec Michal Flešár s postupom aktivistov nesúhlasí. Zverejnené výsledky o nečistote v rekreačných strediskách nedávajú podľa neho objektívny obraz, lebo aktivistov nezaujímalo, kto je vlastníkom pozemkov, na ktorých zistili nedostatky.

 

Ako povedal, zverejnením fotografií a textu očiernili obec. Starosta konštatoval, že nevie, kto je za týmto konkrétnym občianskym združením, ale vidí v ich činnosti snahu o rivalitu medzi jednotlivými rekreačnými strediskami na Domaši.

 

Aktivistom odporúča, aby oslovili Slovenský vodohospodársky podnik š.p., Slovenský rybársky zväz, vlastníkov pozemkov a nehnuteľností, Slovenský pozemkový fond a iných správcov, užívateľov a podnikateľov, na ktorých pozemkoch našli nedostatky.

 

Starosta odmieta akýkoľvek nátlak aktivistov, ktorí chcú klásť otázky a žiadajú odpovede do piatich dní. Vidí v tom snahu o zviditeľnenie sa pred regionálnymi voľbami.

 

Obec spolupracuje s inými aktivistami

 

Flešár ďalej informoval, že obec spolupracuje s občianskou iniciatívou Vyčisťme si brehy Domaše. Minulý týždeň v sobotu sa dobrovoľne zapojili a prispeli personálne, materiálne, finančne a technicky k ich aktivite.

 

Obec poskytla 200 plastových vriec, do ktorých účastníci brigády zbierali odpad. Naplnené vrecia z krajnice ciest zbierali pracovníci obce a ich technikou vyvážali na skládku. Starosta uviedol, že vyviezli štyri veľkokapacitné kontajnery s celkovou hmotnosťou 2,3 tony.

 

Obec uvítala takúto aktivitu a prejavila dobrú vôľu zapojiť sa do spoločnej brigády, čo starosta vníma ako cestu k spolupráci samosprávy, podnikateľských subjektov a rekreantov Domaše.

 

Obec v rámci svojich právomocí, finančných a personálnych možností pravidelne udržiava poriadok nielen na svojich pozemkoch, ale aj na verejných priestranstvách v rekreačnej oblasti Domaša, pričom často dopláca na nezodpovednosť jednotlivcov i podnikateľské subjekty v lokalite Domaša ako aj na hornom toku Ondavy a tiež na zlú legislatívu v oblasti odpadového hospodárstva.

 

„Obec odmieta byť charitatívnou organizáciou a brať na seba zodpovednosť za všetkých vlastníkov, nájomníkov, užívateľov a správcov nehnuteľností,“ uviedol starosta.

 

Obec Holčíkovce vlani vyviezla z rekreačnej oblasti Domaša 70 veľkokapacitných kontajnerov s hmotnosťou vyše 87 ton odpadu na skládku. V tomto roku to bolo už 18 veľkých kontajnerov s hmotnosťou takmer 35 ton.

 

V sezóne vyvážajú odpad každý týždeň, mimo sezóny jeden až dvakrát mesačne podľa potreby. Samospráva sa stará o komunikácie, pravidelne kosí trávu, zamestnáva na tieto práce štyroch ľudí.

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát