Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Starosta Kvakoviec zaplatil 10 násobne drahší stavebný dozor


09.05.2013 | Skoro 10 násobne vyššiu cenu ako pri podobnej stavbe zaplatil starosta Kvakoviec Ján Ondovčák za vykonaný stavebný dozor. Všetko bez potrebného uznesenia obecného zastupiteľstva. O akú sumu sa jednalo? Čítajte ďalej.

 

 

Obec Kvakovce v minulom roku 2012 uskutočňovala dve investičné akcie. Výstavbu časti vodovodu a rekonštrukciu ciest. Čo je však rozdielne? Cena stavebného dozoru. V jednom prípade je cena stavebného dozoru 720,- EUR, v druhom prípade je cena stavebného dozoru neuveriteľných 7200,- EUR.

 

Ak tento škandalózny rozdiel starosta obce Ján Ondovčák so svojim zástupcom Jánom Tutkom nevysvetlia, vystavia sa podozreniu, že sa pod ich vedením tunelujú peniaze z rozpočtu obce Kvakovce. Pripomeňme, že vedenie obce čelí podozreniam a prebieha vyšetrovanie zo subvenčného podvodu pri výstavbe kanalizácie v objeme skoro 200 tis. EUR.

 

Obec čerpá úver, pretože nemá na výplaty. Zosuv pôdy v obci a na Domaši vedenie obce pre nedostatok peňazí nerieši. Chýbajú peniaze na kosenie verejných priestranstiev a veľká časť verejného osvetlenia nesiveti. Keď však takto vedenie obce hospodári, nemôže mať peniaze na dôležité a potrebné veci.

 

Stavebný dozor na vodovod za 720,- EUR

 

Náklady na výstavbu vodovodu boli v objeme cca. 200 tis. EUR. Vodovod je zložitejšia stavba ako cesty, treba robiť výkopy, potrubie je tlakové a fakturovaná cena za stavebný dozor bola 10 násobne nižšia ako pri technicky jednoduchších cestách.

 

Faktúra tu: faktura-za-dozor-vodovod.pdf [ 1.32 MB ]

 

Stavebný dozor na cesty za 7200,- EUR

 

Náklady na výstavbu ciest boli v objeme cca. 130 tis. EUR.  Rekonštrukcia ciest je navyše podstatne jednoduchší druh stavby, ako je výstavba vododovu.

 

Faktúra tu: faktura-za-dozor-cesty.pdf [ 240.73 KB ] 

 

 

Pozrite si tabuľku a porovnajte

 

Názov položky Vodovod Cesty
Náklady na stavbu  201 000 € 172 000 €
Cena stavebného dozoru 720 € 7 200 €

 

 Na čo by mal starosta Ján Ondovčák s Jánom Tutkom odpovedať:

 

1. ako je možné, že cena za stavebný dozor na zložitejšej a drahšej stavbe je 10 násobne nižšia ako na stavbe lacnejšej a jednoduchšej?

 

2. prečo starosta uhradil predraženú sumu za stavebný dozor bez súhlasu obecného zastupiteľstva?

 

 

Prípad sledujeme a budeme Vás informovať aj naďalej.

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát