Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je sobota 6. júla 2024, meniny má Patrik, Patrícia a zajtra Oliver.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 20 dní.

Starostka Novej Kelče v tichosti vysvetľovala občanom predaj pláží


09.07.2014 | Združenie chatárov a rekreantov Domaše vyzvalo starostku obce Nová Kelča Bc. Máriu Telepúnovú, aby zvolala schôdzu a vysvetlila verejnosti škandalózny predaj pláží, ktoré boli upravené z fondov EÚ a mali slúžiť rekreantom a ľuďom. Dva navrhované termíny starostke nevyhovovali a tak si určila termín sama, ktorý nerešpektovala a odmlčala sa. Čítajte ďalej. 

 

Neskôr starostka zvolala v tichosti schôdzu občanov v obci, na ktorú nepozvala žiadneho zástupcu Združenia chatárov a rekreantov Domaše, ale ani nikoho spomedzi chatárov, rekreantov a rybárov. Schôdza sa konala vo štvrtok, dňa 5. 6. 2014 a starostka predniesla občanom vlastnú verziu prípadu. 

 

Disponujeme nahrávkou z danej schôdze a môžeme skonštatovať, že pani starostka vlastných občanov podľa všetkého vedome zavádzala a klamala. 

 

Už v najbližších dňoch zverejníme kompletné informácie o "plážovom megakšefte s pozemkami" vrátane dôkazov, aby si každý mohol vytvoriť vlastný názor na to, o čo pri predaji pláží išlo. 

 

Zverejňujeme prepis pred chatármi utajenej schôdze

V rámci zachovania objektivity a pred hlavným odhalením, ktoré zverejníme už v najbližších dňoch uverejňujeme doslovný prepis časti verejnej schôdze, ktorú starostka obce Nová Kelča Bc. Mária Telepúnová zvolala v tichosti na to, aby vysvetlila okolnosti predaja pláží v rekreačnej oblasti Nová Kelča.

 

K niektorým pasážam zverejňujeme modrým písmom aj náš komentár kvôli zvýrazneniu niektorých dôležitých faktov.  

  

Starostka Telepúnová povedala ku plážam: 

doslovný prepis: Takže tie pláže. V dvetisícsiedmom roku, keď som preberala komplet všetko, inventár, kľúče, pečiatky a tak ďalej, nikdy, alebo ako jednoducho neskúmala som, čo vlastne, alebo ako obec nadobudla a tak ďalej.

 

Jednoducho pláže boli na elvečku obce s tým, že v 2012tom roku na základe verejnej súťaže sa tieto pláže odpredali s úmyslom, že obec dostane od kupujúceho finančné prostriedky na účet obce, s ktorými sme už mali aj plány spravené, nakoľko keď si dobre pamätáte, raz sme tu mali také stretnutie o vykurovaní obce na biomasu, kde to stroskotalo na takom bode a ďalej sme sa tým nezapodievali, lebo tam vychádzalo nejak dvetisíc eura na jeden bytový – rodinný dom, zaplatiť za nejaké merače a teplovody a tak ďalej.

 

Tak my sme jednoducho, rozumiete s tým úmyslom že prídu tie peniaze na ten účet  a na druhej strane ešte aj investor zainvestuje do rozvoja cestovného ruchu, čiže jednou ranou by sme mali aj poriešené, poriešenú situáciu až prišiel deň, keď, kedy jednoducho tie peniaze na účet neprišli a my sme boli podvedení.

 

Aj také prípady v živote sú, nemôže byť všetko ružové, aj v osobných životoch máme šťastné dni a nešťastné dni. Pre mňa to bol zlom, ja ako som nevedela čo vtedy robiť, jednoducho ani som to nečakala, ale stávajú sa aj tieto veci.

 

Určite sme nesedeli ani s nohami vyloženými na stole. V momente, keď sme toto zistili, konštatovanie, som podala podnet na prokuratúru na späť vrátanie týchto parciel.  

 

Náš komentár: pani starostka zabudla povedať, že sa snažila podnet, ktorý sama podala stiahnuť.  Prečo chcela podnet stiahnuť, už nevysvetlila. 

 

pokračovanie prepisu: Je rok tomu, čo sa šetrí tento prípad, je to momentálne na Krajskej kriminálke v Prešove, bolo to najprv na okrese, teraz je to na kraji, sú to veci, ktoré vám nemôžem povedať, lebo nebudem mariť vyšetrovanie, čiže nijaký verdikt vám k tomu ani nepoviem, a ešte vám ďalej chcem, je vznesené obvinenie, vznesené obvinenie, ale ešte nie je to na súde, to znamená, že čakáme ešte na nejaké ďalšie upovedomenia z vyšetrovačky.

 

Chceli sme, bola som sa informovať aj na Okresnom súde anulovať kúpnu zmluvu, ale keďže táto suma, ktorá mala byť ako kúpna cena bola vysoká, tak mi povedali dotyční sudcovia, že pri podaní podľa občianskeho zákonníka za anulovanie zmluvy musíme platiť percentá z kúpnej ceny.

 

V našom prípade, keby sme dali takú žalobu, by nás, by sme museli zložiť sumu 40 tisíc EUR. Čiže kvôli tomu sme to riešili aspoň podnetom na prokuratúru a tak isto orgán vyšetrovací.

 

Prišli médiá, zmedializovali to a zrazu pre nás bola ďalšia nová informácia, kde sa prihlásil vodohospodársky podnik s tým, že čo som si dovolila predať ich pláže.

 

Pre mňa to bola novinka s tým, že na akom tvrdení je podložené to, že tie pláže sú ich, tak ukázali mi notársku zápisnicu z 2003tieho roka, kde bolo obcou vydržané, alebo boli obcou vydržané tieto pozemky.

 

Náš komentár: zapamätajte si vetu, ktorá je zvýraznená červeným, že to pre pani starostku bola novinka... .  

 

pokračovanie prepisu: Túto notársku zápisnicu som si od nich vyžiadala, mám ju aj tu, môžem ju dať kľudne nahliadnuť, nie je problém.

 

Podali, vodohospodársky podnik podal podnet na Okresný súd, vlastne žalobu, žalobcom je Slovenská republika, ktorá žaluje obec Nová Kelča, že v 2003ťom roku vydržala ich pozemky. Vydržanie je nezákonné vtedy, keď sa vydrží niečo, kde je známy vlastník. Zatiaľ uvidíme, nebolo ešte pojednávanie, budem vás v tejto veci informovať.

 

Čiže teraz je momentálne na tieto pláže, sú, je vydané predbežné opatrenie akéhokoľvek nakladania, prenajímania, predávania a tak ďalej. Čiže ostalo to tak, je to v takom stave, pláž sa užíva, uvidíme ďalej, aké bude šetrenie, aký bude k tomu záver.

 

Lebo sú teraz dve žaloby, obec Nová Kelča dala podnet na prokuratúru a plus Vodohospodársky podnik dal žalobu na obec.

 

Aby ste vedeli, keby ste sa niečo niekde, tak aby ste mali informáciu. Čiže v tom asi tak. Čiže, ešte hej pri tých plážach, spolu to mala byť jedna investícia sa v tej kúpnej zmluve predala aj tá lúka pri cintoríne.

 

Tou zámennou zmluvou, čo stále, neviem či to nechcú pochopiť, alebo naschvál to útočia voči mojej osobe, tak tou zámennou zmluvou prakticky nám sa tá lúka pri cintoríne vrátila späť. To znamená, že my ju máme na elvečku obce, bez ťarchy, bez akéhokoľvek zápisu.

 

Zabudla som ešte jednu vec, a už keď som tu pri tých súdoch, prokuratúre a tie veci, čo je pre každého nás, obyčajného človeka, laika počuť nejaké vyšetrovanie a súd tak nie je to veľmi príjemné, my sme počas svojho, svojho obdobia osemročného riešili štyri súdy.

 

Neboli to súdy, ktoré sme spôsobili my, ale jeden súd sme v pondelok teraz s právnym zástupcom pánom doktorom Bujdošom konečne po siedmych rokoch doriešili a keď sa pamätáte, bol to tento súd, alebo žaloba podaná na obec v 2007mom roku týkajúcich sa parkovísk vybudovaných z fondu PHARE a ktoré sa tiahnu až k bufetu Maják.

 

Pán Kuropčák, Polahár a Matraj, to sú traja spoločníci, ktorí vlastnia pozemok aj tie unimobunky alebo tie dreveničky, čo tam majú na tom pozemku. Oni dali žalobu, že pri výstavbe týchto parkovísk v rekreačnej oblasti im bolo odobraných 938 metrov štvorcových.

 

Náš komentár: Pani starostka sa sama priznala, že o problémoch s vydržaním v obci vedela od roku 2007. Najprv pani starostka v úvode schôdze tvrdila, že keď preberala úrad, nevedela o problémoch s vydržaním. Pritom sama neskôr potvrdila, že už v roku 2007 bola podaná žaloba na obec zo strany pánov Kuropčáka, Polahára a Matraja vo veci vydržania.


To znamená, že pani starostka mala vedomosť o tom, že obec Nová Kelča vydržala pozemky na Domaši a túto vedomosť pani starostka mala už od roku 2007. To znamená, že pozemky na plážach museli byť predávané s vedomím právnych problémov. 

 

Pokračovanie prepisu: Ale čo sa týka pláži tak v územnom pláne je ihrisko, bazén a úprava pláže. Čiže žiadna stavba, žiaden motel, čiže nič tam by sa aj tak nemohlo zrealizovať, taže ako toto som vám vysvetlila, k tomu vám nič viacej nemôžem povedať, ani neviem, lebo je to stále v štádiu šetrenia a určite vás budem informovať jak to je. Zatiaľ je to tak, jak to je, chytajú sa ryby, bola som sa tam pozrieť, sú tam karavány.

 

Otázka občana:

doslovný prepis: Dze buli poslanci, dze ši bula Ty, kedz sce še tak dali podvodníkovi tak oklamac?

 

Starostka Telepúnová odpovedá občanovi:

My sme neznali, že on je podvodník. Počuvajce uju, toto, toto, toto, teraz sluchajce, teraz už i my, i Vy mudré, možno ja, ja ako nehutorim, že som teraz še tu zabijala, abo co, možno berme, rozumice, že keby šedzeli dakto druhé a ja teraz možno by šedzela v tych stolkoch a ten dotyčný, ktorý by bul teraz vo vedení tej obce možno žeby toto iste spravil.

 

Nesúďme, nezname že co by še stalo. Nezname. Ja, ja vám, ja som vám povedala svojo a na druhej strane, počuvajce uju, a na druhej strane, šicko plane je na dačo dobré. A znace čom?

 

Keby še to nestalo, ani by me neznali, že tote pláže ani nám nepatria. Čiže rozumice? Prakticky pri tym probleme vodohospodari, čiže štát dostane svoje pozemky nazad. No.

 

Náš komentár: opäť starostka vedome zavádzala občanov. Už vyššie sme dokázali, že o problémoch s vydržaním vedela od roku 2007. Aj napriek tomu starostka pláže odpredala a pokojne tvrdí, že to všetko bolo na niečo dobré. Uvedomuje si vôbec starostka, že kupec môže pokojne zažalovať obec, pretože ona ako starostka mala vedomosť o problémoch s vydržaním a aj napriek tomu pláže odpredala? Uvedomuje si, že za jej konanie budú platiť občania a chatári? 

 

šum v miestnosti

 

Pokračovanie prepisu: Cicho. Môže nastac ešte jeden problem. Pri tym vydržaniu, že teraz Kuropčak, Polahar a Matraj, čiže tote co v začatku buli uspešne pri sudze, šicke vlastne smerom ku tomu možu podať žalobu na obec a vyhrajú. A obec im budze mušec placic. Povim tak. Vlastné ľudze okradnuté tým, že še zrobilo vydržanie a zobrala še im žem.

 

To je, jednoducho toto je nepripustne. Každy starosta, kedz chceli, jednoducho, musi ce zavolac, chcem ten pozemok, chceme ho na to, chcece cetko kupic, vlastne odpredac, alebo nechcece? Chcece dajaku nahradu, alebo nechcece? Ujku vy chcece, alebo nechcece?

 

Náš komentár: pani starostka sama potvrdila, že vedela o tom, že ľudia boli okradnutí prostredníctvom vydržania a teda priznala, že mala vedomosť o tom, že obec získala pozemky v minulosti neoprávnene. To znamená, že pri plnom vedomí starostka predala ukradnutú vec, pretože ako sama tvrdí, považuje vydržanie za krádež. 

 

Odhalenie už v najbližších dňoch

Už v najbližších dňoch prinesie kompletnú reportáž o pozadí celého "plážového megakšeftu". Dozviete sa, ako celý predaj prebiehal a čo sa vlastne v súvislosti s predajom pláži na Novej Kelči stalo. 

 

Obeť, alebo organizátorka tunelu? 

K prípadu zverejníme všetky doklady a vy budete môcť nezávisle posúdiť, či je starostka Novej Kelče Bc. Mária Telepúnová obeťou podvodníka, ako sa to snaží prezentovať ona, alebo je starostka obce hlavnou organizátorkou celého "plážového tunelu". 

 

Pláže, ktoré obec Nová kelča pod vedením starostky Telepúnovej odpredala

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát