Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je pondelok 8. júla 2024, meniny má Ivan a zajtra Lujza.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 18 dní.

Summer Fest po 9. rokoch na Domaši končí - odchádza na Šíravu


27.05.2013 | Článok obsahuje videá: Obľúbený festival Orange Summer Domaša Fest na Domaši končí a sťahuje sa na Šíravu. Svoj podiel viny má na celej tejto vzniknutej situácii nepochybne aj samospráva v obci Holčíkovce - menovite prístup starostu obce pána Michala Flešára, ktorému "Ď A K U J E M E". Čítajte ďalej.

 

Na úvod

Domaša mala kedysi prívlastok Zelená perla východu. Gorily v miestnej samospráve urobili z Domaše v priebehu pár rokov jednu ďžungľu. Džungľu z nej urobili preto, aby mohli v neprehľadných vzťahoch a chaose, ktorý tu vytvorili "tunelovať" obecné rozpočty a peniaze chatárov a rekreantov. Prichádza čas, aby sa s gorilami v samospráve urobil poriadok.

 

Po 9 rokoch festival odchádza preč

Séria festivalov SUMMER FEST štartovala každoročne na Domaši druhý júlový víkend už od roku 2004. Prvý ročník bol za výraznej podpory spoločnosti Life Line. Festival naberal na sile a posledné ročníky navšítvilo približne viac ako 20 tisíc ľudí. Prešovský kraj tak prichádza o svoj najväčší festival.

 

Ak vezmeme v úvahu, že 20 tisíc ľudí na Domaši v priebehu troch dní minulo približne 10,- EUR, tak pokojne môžeme konštatovať, že región Domaše prišiel o približne 200 tisíc EUR. To však nie je všetko, o prácu takto prišli ľudia z regiónu, hotely aj reštaurácie, ktoré zamestnávajú aj ľudí z miestnych dedín.

 

V neposlednom rade je to škoda pre región Domaše, pretože bola formou festivalu propagovaná v elektronických médiách prakticky celé leto.

 

Kde je problém?

Už v roku 2012 vznikli problémy na strane Holčíkovskej samosprávy a tak festival zmenil miesto a presťahoval sa v rámci Domaše do obce Nová Kelča, ktorá však nemala podmienky na organizáciu takéhoto festivalu, čo sa podpísalo aj pod poklesom návštevníkov.

 

Idú tam, kde ich chcú

Festival pôsobil v ďalších 4 lokalitách na Slovensku a odchádza iba z Domaše, čo je škandál miestnej sasmosprávy.

 

Pozícia organizátora festivalu, ktorý má dlhoročnú históriu a jedná sa o celoslovenskú festivalovú sieť je totiž omnoho silnejšia, ako by sa mohlo zdať.

 

Prečo by mali prekonávať prekážky a jednať s primitívmi, keď inde ich vítajú s otvorenou náručou? Veď každému je predsa jasné, že takýto festival prináša so sebou viac pozitív, ako negatív. Práca pre ľudí z regiónu a zábava pre všetkých. Samozrejme by sme mohli menovať ďalšie. 

 

Ďakujeme občanom Holčíkoviec

Ďakujeme občanom Holčíkoviec, že ich už dlhé roky reprezentujú ľudia, ktorí zlikvidovali 2 funkčné lode z Domaše, jednu do Prahy, druhú do Piešťan, ďakujeme za to, že prístavné mólo skončilo v šrote, ďakujeme za ten neporiadok a nepokosené verejné plochy.

 

Je to hlavne vizitka občanov v obci Holčíkovce, pretože oni volia exotov, ktorí dlhodobo likvidujú kedysi úspešnú a obľúbenú rekreačnú oblasť.

 

Aké boli roky s festivalom na Domaši?

pozrite si videá

 

IMT SMILE

 

 

 Helenine Očí

 


 

Peter Nagy

 

 

 

 Zuzana Smatanová

 

 

 

Verona

 

 

 

Divokej Bill

 

 

Zostrihy - atmosféra

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát