Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je nedeľa 7. júla 2024, meniny má Oliver a zajtra Ivan.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 19 dní.

V Trenčíne vyrábajú Kiteboardy známe na celom svete


20.01.2014 | Kto by to bol povedal, že na Slovensku v meste Matúša Čáka budú vyrábať kiteboardingové dosky, ktoré pozná celý svet. Dá sa povedať, že v 90tych rokoch začínali na zelenej lúke a dnes patria k svetovej špičke. Nadväzovali na výrobu po skrachovanej firme na výrobu windsurfingových dosiek. Vytvorili vlastnú značku Crazy Fly a začali dobíjať svet. Článok obsahuje video. Čítajte ďalej.   

 Začiatky neboli jednoduché

Windsurfingové dosky nešli na odbyt tak, ako si predstavovali, preto prišli s novinkou v podobe kitebordingovej dosky, ktorá vo svete ešte len začínala. Najprv predali zopár dosiek, avšak ich počet aj vďaka prvotriednej kvalite narastal a množili sa objednávky z celého kiteového sveta.

 

Jozef Bukovčák – majiteľ dnes už svetovej značky Crazy fly sa vybral v roku 2004 na dovolenku, kde zobral so sebou niekoľko kiteových dosiek. Ponúkol ich v zopár obchodoch, kde ich vzhľadom na kvalitu kúpili. Tak sa to vlastne začalo. Rozbehol sa po športových obchodoch a objednávky narastali. Dnes vyvážajú svoje dosky do 60 krajín sveta.

 

Ako dobili Ameriku?

Syn majiteľa spoločnosti si vyhľadal na internete náhodného predajcu kiteboardov v USA kiteboardov. Zavolal do Spojených štátov a majiteľom obchodu dohodol zaslanie vzorky. Poslali mu jednu dosku a začali sa množiť objednávky.

 

Z malého amerického obchodníka, ktorý vlastní obchodwww.kiteboarding.com, sa zrazu stal výhradný dovozca Crazy Fly do USA. Ich vzťah prerástol do priateľstva. Práve on im poradil, aby si firma Crazy Fly vybudovala svoj profesionálny tím jazdcov, ktorí budú jazdiť svetový pohár a reprezentovať značku, a začala vyrábať vlastné kity – draky.

 

Ako sa vyrába KITE SURF v Trenčíne?

 

 

 Crazy fly na mori

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát