Začala registrácia na Svätojánsky beh na Domaši Dobrej a cyklistické podujatie Okolo Domaše. 

Dnes je nedeľa 30. júna 2024, meniny má Melánia a zajtra Diana.

Do začitaku prázdnin ostáva 1 deň.

Zástupcovia z Domaše rokovali na Ministerstve športu a Slovenskom olympijskom výbore


06.06.2024 | Vo štvrtok, 30. mája sa na pôde Ministerstva športu a cestovného ruchu a následne v sídle Slovenského olympijského výboru v Bratislave uskutočnilo rokovanie so zástupcami z Domaše, Okresu Vranov nad Topľou aj Prešovského samosprávneho kraja v súvislosti s pripravovaným projektom ,,Národného centra vodných športov, oddychu a športovej histórie" na Domaši.  

 

 

Veľkou témou bola aj výstavba športovísk, ktorú ma Obec Kvakovce kompletne pripravenú na realizáciu a cyklistický chodník v trase Kvakovce - Tíšava.

 

Minister cestovného ruchu Dušan Keketi a jeho štátny tajomník Ján Krišanda si vypočuli prezentáciu projektového zámeru, ktorý je súčasťou Integrovanej územnej stratégie PSK. Projektový zámer vznikol ešte v roku 2018, keď sa tvoril Akčný plán Okresu Vranov nad Topľou a je súčasťou všetkých strategických dokumentov.

 

zľava: minister Dušan Keketi a štátny tajomník Ján Krišanda

 

Štátny tajomník Ján Krišanda sa zaujímal najmä o výstavbu prístavísk a športovísk na Domaši, ktorá je významným strediskom sústredeného cestovného ruchu. Obec Kvakovce má pripravenú projektovú dokumentáciu vrátane potrebných povolení na viaceré športoviská na Domaši Dobrej, ako sú ihriská pre plážový volejbal, petang, tenis, bedminton, workout a iné.

 

 

Minister a rovnako aj štátny tajomník prisľúbili pomoc s realizáciou projektového zámeru, ktorý by mal napomôcť k rozvoju cestovného ruchu a zároveň vytvoriť podmienky pre podporu športových aktivít.

 

zľava: Andrej Krišanda, Monika Lešková, Dušan Keketi, Ján Krišanda, Radovan Kapraľ, Jaroslav Makatúra

 

Súčasťou aktivít je aj Múzeum športových hrdinov s chodníkom slávy našich olympionikov. V tejto súvislosti sa uskutočnilo rokovanie aj s prezidentom Slovenského olympijského výboru Antonom Siekelom, ktorého myšlienka nie len zaujala, ale aj on prisľúbil aktívnu pomoc pri realizácii.

 

Sídlo Slovenského olympijského výboru

 

Dohodol sa základný rámec pre spoluprácu, prezident informoval zástupcov z Domaše, že olympijský výbor disponuje zbierkou cca. 20 tisíc rôznych predmetov, ktoré by mohli byť umiestnené aj v pripravovanom múzeu v podobe expozície.

 

stretnutie s prezidentom SOV Antonom Siekelom

 

Rokovaní sa za Domašu a okres Vranov nad Topľou zúčastnil podpredseda PSK a predseda Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín Jaroslava Makatúra, prednostka Okresného úradu Monika Lešková, bývalý prednosta okresného úradu Andrej Krišanda a starosta Obce Kvakovce Radovan Kapraľ. 

 

Národné športové centrum - diagnostika  

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizácie

Národného centra vodných športov, oddychu a športovej histórie na Dobrej

 

 

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát