Teplota vody 27,4 stupňov. Blíži sa diaľkové plávanie. Štartuje letné kino pod hviezdami na Dobrej.

Dnes je utorok 9. júla 2024, meniny má Lujza a zajtra Amália.

Do začitaku olympijskýh hier ostáva 17 dní.

Zraneného robotníka z Domaše previezol vrtuľník do nemocnice


15.02.2013 | Prevzaté z denníka Prešovský Korzár: Robotník, ktorý pracoval na novostavbe pri Domaši, vypadol z tretieho poschodia a napichol sa na roxorovú tyč. KVAKOVCE.  Na Domaši, v časti Dobrá, vypadol robotník z niekoľkometrovej výšky. Do objektu po incidente nechceli pustiť nikoho.

Zástupca investora Vladimír Džama bol skúpy na slovo. „Je skoro na podávanie informácií. Na stavbe sa stal úraz, no mám k tomu málo informácií a nechcem podávať nič zavadzajúce. Robila tam dodávateľská firma.“

 

S tou sme sa však nedokázali spojiť, keďže nikde nie sú uvedené jej telefónne čísla ani žiadny iný kontakt.

 

Robotník padol pri práci na stavbe. „Zasahovali dve hasičské vozidlá. Nevieme, z akej výšky padol, je to v štádiu šetrenia,“ uviedol operačný dôstojník z Okresného riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru vo Vranove nad Topľou.

 

Na miesto tragédie vyrazili aj inšpektori práce.

 

„Robotník spadol z 15–metrovej výšky na roxor. Previezli ho do nemocnice. Nevieme, či to bol zamestnanec nejakej firmy. Vieme len, že robil na novostavbe. Bližšie informácie budeme mať až po šetrení, môže to trvať však až dva mesiace. Pre nás bude dôležité to, kto je za túto stavbu zodpovedný,“ informovala hovorkyňa inšpektorátu práce v Prešove Katarína Timková.

 

Robotník utrpel poranenia panvy

 

Pacienta previezli vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

 

„Pacienta priviezli na Kliniku úrazovej chirurgie tesne pred obedom. Bol pri vedomí a komunikoval.  Utrpel však vážne poranenie panvy, ktoré si  vyžiadalo okamžitú operáciu. K ďalším prognózam je predčasné sa vyjadrovať. V tejto chvíli nevieme, či bude mať trvalé následky,“ zdôraznila hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát