Teplota vody 27,6 stupňov. Vo štvrtky a soboty letné kino pod hviezdami na Dobrej v hoteli Garden.

Dnes je nedeľa 1. septembra 2024, meniny má Drahoslava a zajtra Linda.

Do Slovenských Navalis ostáva uplynul .

Unikátny stredoslovenský pútnický projekt


15.05.2015 | Od prvého mája je na strednom Slovensku „spustený“ unikátny projekt – Barborská cesta.

Názov dali tvorcovia z kremnického občianskeho združenia Terra Montanae turistickej poznávacej trase, pre peších turistov a cykloturistov, ktorá spája najvýznamnejšie banícke mestá a oblasti na strednom Slovensku – Banskú Bystricu, Kremnicu a Banskú Štiavnicu. Celá cesta má spolu 180km a celú ju turista dokáže prejsť za približne 9 dní. Trasa prechádza po vyznačených turistických chodníkoch a je rozdelená na úseky medzi jednotlivými obcami.

 

Zjednocujúcim symbolom projektu je svätá Barbora – patrónka baníkov. Zaujímavosťou je, že po vyznačení trasy Barborskej cesty na turistickej mape vznikla silueta - postava Barbory. Ambíciou projektu je podľa tvorcov vytvoriť poznávaciu trasu v okruhu, ktorý spája všetky najvýznamnejšie hodnoty baníctva, jednotlivé úseky spájajú ale nielen banské pamiatky, ale aj množstvo iných prírodných a historických zaujímavostí.

 

Celý článok nájdete na http://www.etrend.sk/relax/unikatny-stredoslovensky-putnicky-projekt.html?utm_source=etrend&utm_medium=section&utm_campaign=listing.