Teplota vody 27,6 stupňov. Vo štvrtky a soboty letné kino pod hviezdami na Dobrej v hoteli Garden.

Dnes je nedeľa 1. septembra 2024, meniny má Drahoslava a zajtra Linda.

Do Slovenských Navalis ostáva uplynul .

Zlý slovenský turistický rok


15.05.2015 | Ako na hojdačke, raz hore, raz dolu. Tak by sa dali charakterizovať posledné štyri roky v slovenskom turizme.

Začiatkom vlaňajška sa mnohí chválili, ako sa v roku 2013 darilo – v slovenských hoteloch sa ubytovalo takmer toľko hostí ako v predkrízovom a zatiaľ najlepšom roku 2008. Po zverejnení štatistických údajov za minulý rok prišlo vytriezvenie. Počet ubytovaných hostí najmä zo zahraničia, ale aj domácich výrazne poklesol. Tých zahraničných dokonca na úroveň roku 2011. Potvrdili sa tak nepriaznivé prognózy, ktoré naznačovali už štatistické výsledky za prvý polrok 2014. Pozitívne je, že mierne stúpli celkové príjmy z turizmu a že neklesla priemerná dĺžka ubytovania hostí.

 

Pokles návštevnosti sklamal o to viac, že sme ho zaznamenali v období, keď celá Európa sa tešila z úspešného turistického roka a počet ubytovaných zahraničných hostí vo všetkých krajinách rástol. Slovensko zostalo výnimkou.

 

„Skutočne strácame hostí. Naši tradiční preferujú na trávenie dovoleniek iné krajiny. Jasne to potvrdzujú údaje z najdôležitejších trhov Európy. Slovensko nedokáže využívať rastúci dopyt po službách cestovného ruchu u susedov, ale ani z dôležitých krajín ako Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia, Holandsko. Pritom takmer všetky európske krajiny, teda naši konkurenti, dokázali využiť zvýšený dopyt a rásť,“ konštatuje Marek Harbuľák, generálny sekretár Zväzu hotelov a reštaurácií SR.

 

Celý článok nájdete na http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2015/cislo-18/zly-slovensky-turisticky-rok.html?utm_source=etrend&utm_medium=section&utm_campaign=listing.